Damgolfen

Damernas Tisdagsgolf

Våren är snart här!

 Välkommen till Damernas säsongsmöte den 15 april kl. 15:00 – 17:00

Vi samlas i klubbens utbildningslokal för en fika och presentation av årets aktiviteter och nyheter på klubben.

Anmäl dig gärna till Martina Hansson tel. 073 – 153 91 98.

Damernas tisdagsgolf startar den 17 april

Äntligen drar vi igång. Alla damer oavsett handicap är välkomna att vara med på tisdagsgolfens trevliga tävlingar.

Du blir lottad i en boll tillsammans med andra och det finns möjlighet att välja starttid på morgon, tidig eller sen eftermiddag.

CGK Damkommitté

 

Tävlingsregler 2018

Tisdagsgolfen strävar efter att få fler damer till tävling samt att man får möjlighet att spela med olika spelpartners genom lottning. Tävlingen är öppen för alla klubbens damer över 21 år och genomförs varje tisdag mellan v.16 – v. 40 (dock inte Carlskronaveckan). Tisdagsgolfen avslutas med två 11-håls-rundor v. 36 – v. 40 eftersom mörkret inte längre tillåter en 18-hålsrunda. Säsongen avslutas med en scramble och gemensam sammankomst den 2 oktober kl.16:30.

Det kostar 40 kronor i startavgift som betalas kontant i receptionen. Anmälan ska göras till kansliet senast kl. 12:00 dagen före tävlingsdagen. Det går bra att göra anmälan på www.golf.se,
Tel. 0457 – 351 23. Anmälningsavgiften fördelas som prissumma varav 30 kr går till veckans resultat i Tisdagsgolfen och 10 kr samlas i en vinstpott till Johans Poängjakt. Du kan välja att ta ut ditt pris i shopen, restaurangen eller som glas med CGK-loggan (glas utdelas som prisval endast vid 9 deltagare eller fler). Priser hämtas ut senast året 31/12 2018.

Startordningen lottas av kansliet och det finns möjlighet att anmäla sig till något av de tre olika tillfällen under dagen. Lottningen sker i olika klasser, vanligen A- och B-klass. Fördelningen mellan de båda klasserna sker flytande så att det blir ett jämnt antal tävlande i varje klass.

  • 08:10 – 08:50 (lottningen börjar med den senaste tiden och fylls sedan på bakåt)
  • 13:50 – 14:10
  • 16:00 – 16:50 (lottningen börjar med den senaste tiden och fylls sedan på bakåt)

Resultatet från Tisdagsgolfen hängs upp på klubbens anlagstavla, skickas till Blekinge Läns Tidning samt anslås på klubbens hemsida www.carlskronagk.com.

När du spelar Tisdagsgolfen har du även möjlighet att delta i två andra tävlingar; Eclectic och Johans Poängjakt. Du kan även vinna bollar om du gör en birdie.

BIRDIE-HOLKEN

Om du gör en birdie under Tisdagsgolfen kan du vinna en golfboll. I damernas omklädningsrum hänger en ”birdie-holk”. Fyll i ditt namn, datum och vilket hål du gjorde birdie på och lägg i holken. Vinster utdelas vid prisutdelningen för höstens säsongsavslutning 2 oktober.

 

ECLECTIC

Eclectic är en löpande tävling (running) där du kontinuerligt fyller i dina bästa resultat från tisdagsgolfen v.16 – v.35 Obs! Gäller endast för 18 håls-rundorna. Att vara med i Eclectic kostar 100 kr i startavgift. Anmälan och betalning gör du till receptionen. Du kan hoppa med i Eclecticen när du vill under säsongen och man fyller i för de tisdagar som man spelar. Man behöver inte vara med alla tisdagar. Du kan börja redovisa dina resultat första Tisdagstävlingen efter du betalat startavgiften. Man får inte fylla i resultat som erhållits före betalning och man fyller i till sista Tisdagsgolfen för säsongen den 28 augusti.

I Eclecticen strävar man efter att hela tiden förbättra sitt resultat för varje enskilt hål. Du fyller i ditt namn och resultatet på anslagstavlan i damrummet. När man nått ett bättre resultat för respektive hål sätter man en färgplupp. Du fyller bara i resultat för de hål du förbättrat dig.

Hela anmälningsavgiften går till priser. Vinster utdelas vid prisutdelningen för höstens säsongsavslutning 2 oktober.

JOHANS POÄNGJAKT

Johans Poängjakt är en ackumulerande tävling där resultat och närvaro från Tisdagsgolfen räknas. Varje Tisdagstävling tas de tre bästa resultaten ut, oavsett klass. Man får ett visst antal poäng beroende på placering. Alla som deltagit får automatiskt 1 aktivitetspoäng. Den som får flest poäng under säsongen vinner. Här gynnas alltså både ett bra resultat och en närvaro. Det kostar inget extra att vara med i Johans Poängjakt och du behöver inte heller anmäla dig. Resultatet bokförs automatiskt.

Resultatet för Johans Poängjakt redovisas varje vecka på klubbens hemsida och anslagstavla.

Poängen fördelas så här:  Bästa resultat 3 poäng, andra 2 poäng och tredje 1 poäng. Därutöver får samtliga som deltar på Tisdagstävlingen 1 poäng vardera. Prisutdelningen för Johans Poängjakt sker vid säsongsavslutningen den 2 oktober.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Annika Forss

Ordf. Damkommittén
racete.forss@gmail.com
0721-728747