Damgolfen

Damernas Tisdagsgolf

Startar tisdag 20 april 2021

 

 

Resultatlistor

 

Tävlingsregler 2020

 

Tisdagsgolfen strävar efter att få fler damer till tävling samt att man får möjlighet att spela med olika spelpartners genom lottning. Tävlingen är öppen för alla klubbens damer över 21 år och genomförs varje tisdag mellan v.16 – v. 40 (dock inte Carlskronaveckan). Tisdagsgolfen avslutas med 11-håls-rundor v. 36 – v. 40 eftersom mörkret inte längre tillåter en 18-hålsrunda. Säsongen avslutas med en scramble och gemensam sammankomst, datum kommer senare. Prisutdelning kommer dock ske efter Damerna skål 6/10.

Anmälan ska göras till kansliet senast kl. 12:00 dagen före tävlingsdagen. Det går bra att göra anmälan på
MIn golf: https://mingolf.golf.se/Login?ReturnUrl=%2F
eller genom att ringa kansliet på tel. 0457 – 351 23,

Startordningen lottas av kansliet och det finns möjlighet att anmäla sig till något av de tre olika tillfällen under dagen. Lottningen sker i olika klasser, vanligen A- och B-klass. Fördelningen mellan de båda klasserna sker flytande så att det blir ett jämnt antal tävlande i varje klass.

  • 08:10 – 08:50 (lottningen börjar med den senaste tiden och fylls sedan på bakåt)
  • 13:50 – 14:10
  • 16:20 – 16:50 (lottningen börjar med den senaste tiden och fylls sedan på bakåt)


Det kostar 50 kronor i startavgift att spela. Detta betalas kontant i receptionen. Anmälningsavgiften fördelas som prissumma till veckans resultat i Tisdagsgolfen och resterande samlas i en vinstpott till Johans Poängjakt (en tävling i tävlingen, se nedan). Du kan välja om du får pris för placering 1-3) att ta ut ditt pris i shopen, restaurangen eller som glas med CGK-loggan (glas utdelas som prisval endast vid 9 deltagare eller fler). Priser hämtas ut senast 31/12 2019.

Om det skulle inträffa att det är lägesförbättring eller andra specialregler så är det Hilda som bestämmer det som tävlingsledare. Hon lägger en lapp i shopen, så att vi har samma regler hela dagen.
Närmast hål spelar vi om på hål 15 varje tävling. Som pris kommer det att delas ut något av det våra sponsorer skänkt till oss.

Resultatet från Tisdagsgolfen hängs upp på klubbens anslagstavla, skickas till Blekinge Läns Tidning samt anslås på klubbens hemsida www.carlskronagk.com.

BIRDIE-HOLKEN

Om du gör en birdie under Tisdagsgolfen kan du vinna en golfboll. I damernas omklädningsrum hänger en ”birdie-holk”. Fyll i ditt namn, datum och vilket hål du gjorde birdie på och lägg i holken.

KALKON-KANDIDIAT (deltar man automatiskt i, ingen särskild anmälan behövs) NYTT FÖR I ÅR!

Nyhet för 2019 är att vi även kommer ha några extra priser för de som roat sina medspelare lite extra med tabbar av det större slaget. När någon lyckats med en kalkon på rundan skriver man kort ner händelsen och vem som lyckades med konststycket och lägger detta i kalkonlådan. Priser delas ut vid avslutningen i oktober.

 ECLECTIC (avgift på 150 kr)

Eclectic är en löpande tävling (running) där du kontinuerligt fyller i dina bästa resultat från tisdagsgolfen v.16 – v.35 Obs! Gäller endast för 18 håls-rundorna.

Att vara med i Eclectic kostar 150 kr i startavgift. Anmälan och betalning gör du till receptionen. Du kan hoppa med i Eclecticen när du vill under säsongen och man fyller i för de tisdagar som man spelar. Man behöver inte vara med alla tisdagar. Du kan börja redovisa dina resultat första Tisdagstävlingen efter du betalat startavgiften. Man får inte fylla i resultat som erhållits före betalning och man fyller i till sista Tisdagsgolfen för säsongen den 27 augusti.

I Eclecticen strävar man efter att hela tiden förbättra sitt resultat för varje enskilt hål. Du fyller i ditt namn och resultatet på anslagstavlan i damrummet. När man nått ett bättre resultat för respektive hål sätter man en färgplupp. Du fyller bara i resultat för de hål du förbättrat dig.

Hela anmälningsavgiften går till priser. Vinster utdelas vid prisutdelningen för höstens säsongsavslutning 6 oktober.

JOHANS POÄNGJAKT (deltar man automatiskt i, ingen särskild anmälan behövs)

Johans Poängjakt är en ackumulerande tävling där resultat och närvaro från Tisdagsgolfen räknas. Varje Tisdagstävling tas de tre bästa resultaten ut, oavsett klass. Man får ett visst antal poäng beroende på placering. Alla som deltagit får automatiskt 1 aktivitetspoäng. Den som får flest poäng under säsongen vinner. Här gynnas alltså både ett bra resultat och en närvaro. Det kostar inget extra att vara med i Johans Poängjakt och du behöver inte heller anmäla dig. Resultatet bokförs automatiskt.

Resultatet för Johans Poängjakt redovisas varje vecka på klubbens hemsida och anslagstavla.

Poängen fördelas så här:  Bästa resultat 3 poäng, andra 2 poäng och tredje 1 poäng. Därutöver får samtliga som deltar på Tisdagstävlingen 1 poäng vardera. Prisutdelningen för Johans Poängjakt sker vid säsongsavslutningen den 6 oktober.

Kontakta mig om du vill veta mer

Eva-Lott Eitrem

Kommittéordförande
evalott.eitrem@gmail.com
0732-426962