Damgolfen

Damernas Tisdagsgolf

Startar tisdag 1 juni 2021

 

 

Tävlingsregler 2021

 

Tisdagsgolfen strävar efter att få fler damer till tävling samt att man får möjlighet att spela med olika spelpartners genom lottning. Tävlingen är öppen för alla klubbens damer över 21 år och genomförs varje tisdag mellan v.16 – v. 40 (dock inte Carlskronaveckan). Tisdagsgolfen avslutas med 11-håls-rundor v. 36 – v. 40 eftersom mörkret inte längre tillåter en 18-hålsrunda. Säsongen avslutas med en scramble och gemensam sammankomst, datum kommer senare. Prisutdelning kommer dock ske efter Damerna skål 3/10.

Anmälan ska göras till kansliet senast kl. 12:00 dagen före tävlingsdagen. Det går bra att göra anmälan på
MIn golf: https://mingolf.golf.se/Login?ReturnUrl=%2F
eller genom att ringa kansliet på tel. 0457 – 351 23,

Startordningen lottas av kansliet och det finns möjlighet att anmäla sig till något av de tre olika tillfällen under dagen. Lottningen sker i olika klasser, vanligen A- och B-klass. Gränsen mellan de båda klasserna varierar vecka till vecka för att uppnå ett jämnt antal tävlande i varje klass.
Om efteranmälningar sker efter att start listan är publicerad, kan gränsen för A och B-klass komma att justeras efter tävlingens slutförande.

  • 08:10 – 08:50 (lottningen börjar med den senaste tiden och fylls sedan på bakåt)
  • 13:50 – 14:10
  • 16:20 – 16:50 (lottningen börjar med den senaste tiden och fylls sedan på bakåt)


Det kostar 50 kronor i startavgift att spela. Detta betalas i receptionen. Anmälningsavgiften fördelas som prissumma till veckans resultat i Tisdagsgolfen och resterande samlas i en vinstpott till Johans Poängjakt (en tävling i tävlingen, se nedan). Du kan välja om du får pris för placering 1-3) att ta ut ditt pris i shopen, restaurangen eller som glas med CGK-loggan (glas utdelas som prisval endast vid 9 deltagare eller fler). Priser hämtas ut senast 31/12 2021.

Om det skulle inträffa att det är lägesförbättring eller andra specialregler så är det klubbens rekommendationer som gäller. Så att vi har samma regler hela dagen.

Resultatet från Tisdagsgolfen hängs upp på klubbens anslagstavla, skickas till Blekinge Läns Tidning samt anslås på klubbens hemsida www.carlskronagk.com.

BIRDIE-HOLKEN

Om du gör en birdie under Tisdagsgolfen kan du vinna en golfboll. I damernas omklädningsrum på hyllan finns en ”birdie-holk”. Fyll i ditt namn, datum och vilket hål du gjorde birdie på och lägg i holken.

 

 ECLECTIC (avgift på 150 kr)

Eclectic är en löpande tävling (running) där du kontinuerligt fyller i dina bästa resultat från tisdagsgolfen v.22 – v.35 Obs! Gäller endast för 18 håls-rundorna.

Att vara med i Eclectic kostar 150 kr i startavgift. Anmälan och betalning gör du till receptionen. Du kan hoppa med i Eclecticen när du vill under säsongen och man fyller i för de tisdagar som man spelar. Man behöver inte vara med alla tisdagar. Du kan börja redovisa dina resultat första Tisdagstävlingen efter du betalat startavgiften. Man får inte fylla i resultat som erhållits före betalning. o

I Eclecticen strävar man efter att hela tiden förbättra sitt resultat för varje enskilt hål. Du fyller i ditt namn och resultatet på damernas anslagstavla i hallen utanför omklädningsrummen. När man nått ett bättre resultat för respektive hål sätter man en färgplupp. Du fyller bara i resultat för de hål du förbättrat dig.

Hela anmälningsavgiften går till priser. Vinster utdelas vid prisutdelningen för höstens säsongsavslutning 3 oktober.

JOHANS POÄNGJAKT (deltar man automatiskt i, ingen särskild anmälan behövs) (Uppdatering på väg)

Johans Poängjakt är en ackumulerande tävling där resultat och närvaro från Tisdagsgolfen räknas. Varje Tisdagstävling tas de tre bästa resultaten ut, oavsett klass. Man får ett visst antal poäng beroende på placering. Alla som deltagit får automatiskt 1 aktivitetspoäng. Den som får flest poäng under säsongen vinner. Här gynnas alltså både ett bra resultat och en närvaro. Det kostar inget extra att vara med i Johans Poängjakt och du behöver inte heller anmäla dig. Resultatet bokförs automatiskt.

Resultatet för Johans Poängjakt redovisas varje vecka på klubbens hemsida och anslagstavla.

Poängen fördelas så här:  Bästa resultat 3 poäng, andra 2 poäng och tredje 1 poäng. Därutöver får samtliga som deltar på Tisdagstävlingen 1 poäng vardera. Prisutdelningen för Johans Poängjakt sker vid säsongsavslutningen den 3 oktober.

Kontakta mig om du vill veta mer

Karin Rehnholm

Damkommitté ordförande
karinrehnholm@hotmail.com
0708805244