Maximera din utrustning

Vad är Custom Fitting?

Customfitting är när man skräddarsyr golfklubbor. Det är viktigt att klubban är anpassad efter spelarens längd, styrka och svingrörelse.
Golfspelaren ska inte behöva anpassa sig till klubban, klubban ska vara anpassad till golfspelaren.

När vi gör custom fitting använder vi oss av följande hjälpmedel

  • TrackMan New logo
  • Dr. Scholls Odor-X
  • Lie- & Loftmaskin
  • Svingviktsvåg
  • Customvägg med klubbor från fyra marknadsledande leverantörer.

 

Hur går det till?

Vi börjar med att intervjua spelaren.

Därefter får spelaren slå bollar med sin gamla utrustning för att ge oss en ”baslinje”. När spelaren slår bollar mäter vi vad både bollen och klubban gör under själva slaget med hjälp av vår TrackMan. Resultatet av mätningarna avgör bl.a. vilket skaft som passar spelaren bäst.

Sedan sprayar vi klubbans träffyta samt slår på märkta bollar för att se var på träffytan spelaren träffar samt hur den dynamiska lien på klubban är.

För att hitta rätt klubbor där dessa avtryck blir optimala har vi en mängd klubbor från olika tillverkare till hjälp på vår customvägg. Dessa klubbor har olika längd, skaft, lie samt grepp.

Hur lång tid tar en utprovning?

Att prova ut en enstaka klubba tar ungefär 25 minuter. Ska vi däremot prova ut ett helt set behöver vi dubbla tiden, då det är flera parametrar som ska vägas in, samt att det oftast finns fler alternativ att prova.

För en Wedgefitting behöver vi 45 minuter och då mäter vi även upp loft på befintliga klubbor så att setet kompletteras på bästa sätt.

Priser Custom Fitting

25 min     1 person     350:-

50 min     1 person     675:-

45 min     Wedgefitting     500:-

 

Kan man justera de klubbor man har?

Beroende på vilka klubbor du har kan vi eventuellt justera lién i vår lie- & loftmaskin. Anledningen till att vi inte kan justera alla klubbor beror på materialet och tillverkningsprocessen som skiljer sig åt mellan olika modeller.

Priser Lie- & Loftjusteringar

Justering     1 klubba     50:-

Justering     Flera klubbor/ 1 set     Max 450:-