Golf ÄR friskvård!

Äntligen är golfen godkänd som skattefri friskvårdsförmån

Efter det historiska och glädjande beslutet att golf från och med 1 januari 2018 omfattas av friskvårdsbidraget har Svenska Golfförbundet sammanställt all information vi vet i dagsläget på golf.se/friskvardsbidrag .

På den nya samlingssidan hittar du information om vad domen innebär samt en sammanställning över vilka golfrelaterade aktiviteter som är godkända och icke godkända för friskvårdsbidrag.

Vi kommer därför här att ge förslag på ”friskvårdspaket” i olika prisklasser, inriktade såväl till nybörjare som till er som spelat golf i många år. Naturligtvis finns även möjligheten att skapa egna paketlösningar om så önskas!

Domen i korthet

  • Domen kvalificerar golf som ”motion eller friskvård av enklare slag”, vilket är grundregeln för friskvårdsbidrag. Därmed kan anställda som har friskvårdsbidrag via sin arbetsgivare använda det för i princip all form av golfspel och träning.
  • Det maximala skattefria beloppet är 5 000 kronor per år. Det är dock arbetsgivaren som bestämmer beloppet för sin arbetsplats, som därmed kan vara lägre än maxbeloppet.
  • Det är upp till arbetsgivaren om de godkänner friskvårdsbidrag för golf (eller andra aktiviteter).
  • En förutsättning är att all personal inom organisationen/företaget erbjuds förmånen, det vill säga möjligheten att spela eller lära sig spela golf.

Friskvårdspaket

Vi har inte längre några färdiga friskvårdspaket eftersom alla har olika ersättningsnivåer att förhålla sig till, baserat på arbetsgivare eller anställningsform.

När nu all form av träning, såsom lektioner, lektionspaket, gruppträningar och driving range är att klassa som friskvård, är det mycket bättre att vi tar en dialog från fall till fall och skapar ett paket som passar just dig och dina behov!

Nybörjare?

För dig som ännu inte börjat spela golf erbjuder vi självklart även Nybörjarutbildning! Detta kommer att ske inom vårt vanliga kursprogram för nybörjare som ni kan läsa mer om här.

Vill däremot du som arbetsgivare designa ett ”eget” nybörjarprogram som passar just dina anställda och era arbetstider kontaktar du Henrik direkt för en offert och förslag på upplägg. Kontaktuppgifter finns här nedanför.

Kontakta mig om du vill veta mer

Henrik Swärdh

PGA Head Professional
hs@carlskronagk.com
0708-627399