Damsektionen

Här hittar ni information från Damsektionen om vad som händer 2022.

Vi är 5 st damer i damsektionen och Emma Stenbeck är sammankallande, Elisabeth Strandmo, Annette Nordqvist, Helene Berup och Karin Rehnholm. Damsektionen tillhör medlemskommittén med ordförande Eva-Lott Eitrem.

Damesktionen hade möte den 3 april och här hittar ni en sammanställning av det som beslutades. – Upptaktsmöte

Damgolfen 2022

TISDAGSTÄVLINGEN (avgift 40 kr)

Tisdagsgolfen strävar efter att få fler damer till tävling samt att man får möjlighet att spela med olika spelpartners genom lottning. Tävlingen är öppen för alla klubbens damer över

21 år, även juniortjejerna är välkomna att tävla tillsammans med damerna men då i en egen klass. Tävlingen genomförs varje tisdag mellan v.16 – v. 37 (dock inte Carlskronaveckan). Tisdagsgolfen avslutas med 11-håls-rundor v. 36 – v. 37 eftersom mörkret inte längre tillåter en 18-hålsrunda.

Anmälan ska göras till kansliet senast kl. 12:00 dagen före tävlingsdagen. Det går bra att göra anmälan på
Min golf: https://mingolf.golf.se/Login?ReturnUrl=%2F
eller genom att ringa kansliet på tel. 0457 – 351 23.

Det finns möjlighet att anmäla sig till tre olika tillfällen under dagen, se nedan. Efteranmälningar kan tas emot i mån av plats i någon boll. Om efteranmälan sker efter att startlistan är publicerad, kan gränsen för A och B-klass komma att justeras efter tävlingens slutförande.

  • 08:10 – 08:50 (lottningen börjar med den senaste tiden och fylls sedan på bakåt)
  • 13:50 – 14:10
  • 16:20 – 16:50 (lottningen börjar med den senaste tiden och fylls sedan på bakåt)

Startordningen inom respektive tillfällen lottas av kansliet och lottningen sker i olika klasser, vanligen A- och B-klass, men alla spelar med alla och man väljer inte sin tävlingspartner.  Gränsen mellan de båda klasserna kan variera vecka till vecka, detta för att uppnå ett jämnt antal tävlande i varje klass.

Startavgiften är 40 kr. Dessa betalas i receptionen. Hela avgiften går oavkortat till priser i varje veckotävling enligt en prisfördelningslista som finns anslagen på damernas anslagstavla. Du kan välja mellan följande veckopriser:

  • Presentkort i shopen
  • Presentkort i restaurangen
  • Glas med CGK-loggan (för detta pris krävs minst 9 deltagare i varje klass)

Resultatet från Tisdagsgolfen hängs upp på damernas anslagstavla, skickas till Blekinge Läns tidning samt anslås på klubbens hemsida www.carlskronagk.com Priserna ska hämtas ut senast 31 december 2022.

Om det skulle inträffa att det är lägesförbättring eller andra specialregler så är det klubbens rekommendationer som gäller. Så att vi har samma regler hela dagen.

NÄRMAST HÅL (10 kr/delt/gång)

På Hål 15 är det närmast hål-tävling hela säsongen.

Den som vinner får hela potten i form av presentkort i shopen

BIRDIE-HOLKEN (ingen avgift)

Om du gör en birdie under Tisdagsgolfen kan du vinna en golfboll. I damernas omklädningsrum på hyllan finns en ”birdie-holk”. Fyll i ditt namn, datum och vilket hål du gjorde birdie på och lägg i holken. 

ECLECTIC (avgift på 150 kr)

Eclectic (running) är en löpande tävling under hela säsongen. I Eclecticen strävar man efter att hela tiden förbättra sitt resultat för varje enskilt hål. En electictavla finns uppsatt på damernas anslagstavla. Du fyller själv kontinuerligt i dina bästa resultat från tisdagsgolfen v.16 – v.35 Obs! Gäller endast för 18 håls-rundorna.

Att vara med i Eclectic kostar 150 kr. Anmälan och betalning gör du till receptionen. Du kan hoppa med i Eclecticen när du vill under säsongen och man fyller i för de tisdagar som man spelar. Man behöver inte vara med alla tisdagar. Du kan börja redovisa dina resultat första Tisdagstävlingen efter du betalat startavgiften. Man får inte fylla i resultat som erhållits före betalningen.

Hela anmälningsavgiften går till priser. Vinster utdelas vid säsongsavslutningen den

2 oktober.

 

JOHANS POÄNGJAKT (avgift 200 kr för hela säsongen)

Förutom veckotävlingarna har man möjlighet att delta i ”Johans poängjakt” som sträcker sig över hela säsongen. Önskar man delta i tävlingen så betalar man en tävlingsavgift på

200 kr som gäller för hela säsongen som oavkortat går till priser.

Avgiften swishas till Annette Nordqvist, 070-6766424.

Du deltar i tävlingen from den dag du har betalat avgiften. Deltagarförteckningen samt pengarna kommer att förvaras i klubbens kassaskåp.

Vid varje Tisdagstävling tas de tre bästa resultaten ut för dom som deltar i tävlingen, oavsett klass. Man får ett visst antal poäng beroende på placering. Den som samlat flest poäng under säsongen vinner.

Poängerna delas ut enligt följande: 4 p till den som har bästa resultat oavsett klass sedan 3p, 2p och alla som deltar i denna tävling får 1p. Här gynnas alltså både ett bra resultat och en bra närvaro. Prisutdelningen kommer att ske i samband med ”Damernas Skål” den 2 oktober 2022.

Förtydligande:

I år har vi sänkt startavgiften med 10kr från 50 kr till 40 kr. Mellanskillnaden på 10 kr betalas i en klumpsumma på 200 kr istället så det täcker våra 20 veckors damgolf. Det har gett oss möjlighet att planera priserna bättre. Kostnaden för att spela tisdagsgolfen är därför densamma som förra året. Det som tillkommit är närmast hål 10 kr som är nytt för i år och valfritt.

Veckans resultat

Resultat V34

Kontakta mig om du vill veta mer

Emma Stenbeck

Sammankallande Damsektionen
emma.stenbeck@live.com
0733800865