Tillfälliga lokala ordningsföreskrifter med anledning av Covid-19

Uppdaterad 2020-06-16

Tillfälliga lokala ordningsföreskrifter

För att minska risken för smittspridning under rådande corona-pandemi gäller nedanstående tillfälliga lokala ordningsföreskrifter vid spel och tävling på vår anläggning tills annat meddelas. Rekommendationerna är sammanställda av R&A och Svenska Golfförbundets Regelkommitté.

Ronder spelade enligt dessa råd och riktlinjer är giltiga som handicapronder.

Flaggstången

Flaggstången bör/ska alltid lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda handske, alternativt med en klubba.

Hålet

När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske.

Bunkrar

Bunkerkrattor ska ej användas. Spelaren bör/ska efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker jämna ut sanden med sin fot eller en klubba.

Kompletterande Tillfällig Lokal Regel (Lägesförbättring i bunker);
En spelare vars boll ligger i en bunker får utan plikt placera en boll i bunkern inom en klubblängd från den ursprungliga bollens läge, dock ej närmare hål.

Brott mot ordningsföreskrift är inte pliktbelagt men ingår i det uppförande som förväntas av alla spelare enligt Regel 1.2a.

Att spela på Carlskrona GK

 • Vid minsta tecken på symptom (hosta, halsont, feber etc.) ber vi er respektera personalen och varandra genom att inte besöka klubbhus, restaurang eller andra gemensamma inomhuslokaler.
 • Ankomstregistrering är inget krav dock är det viktigt för dig och oss att du bokar din starttid via mingolf.se eller direkt med oss på klubben (0457 / 35 123). Det är helt ok att gå direkt till första tee.
 • Scorekort kommer att finnas på 2 ställen för dig som önskar. Inne i shopen och på ett bord utanför klubbhuset så du slipper gå in.
 • Vi tänker på att hålla säkerhetsavstånd inomhus och hoppas såklart ni gör det på banan också. Allt för att inte sprida smittan vidare.
 • Swishnummer för betalning finns anslaget på klubben.
  Ange Golf-ID som meddelande.
 • Restaurangen är öppen och serverar dagens lunch för dig som är frisk och vill äta. De gör allt enligt reglerna och serverar allt på tallrik.

Vi vill tipsa dig om att ladda ner Min Golfs bokningsapp där du som medlem enkelt kan boka din starttid, se vilka tider som är lediga och ankomstregistrera dig direkt i telefonen genom att ha platstjänster aktiverat. Detta är vår rekommendation för att veta vilka som är på plats och för att du ska slippa gå in i klubbhuset.

Tack för visad hänsyn!
Har ni frågor är ni alltid välkomna att komma in eller ringa.

Svenska Golfförbundets information gällande tävlingsspel 3/4-2020

Stopp för all tävlingsverksamhet

SGF har idag, 3 april, beslutat följande:

1. Inga förbundstävlingar till och med 30 juni 2020

Förbundstävlingar där SGF eller GDF är ansvarig golforganisation ska inte arrangeras under tiden 30 mars – 30 juni 2020. För tiden därefter gäller att SGF och GDF ska fatta nytt beslut senast en månad innan tävlingen är planerad att genomföras.

2. Rekommendation att skjuta upp all tävlingsverksamhet i Golfsverige

SGF:s skarpa rekommendation till GDF och golfklubbarna är att folkhälsan – och golfens ansvar att motverka smittspridningen – ska stå i fokus och att GDF och golfklubbarna ska följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att tills vidare skjuta upp all tävlingsverksamhet, men inte sällskapsspel (träning). Rekommendationen träder i kraft måndag 6 april.

All information från SGF finns här

Tävlingsspel på CGK

Bakgrund

CGK inför tillfälliga tävlingsvillkor med hänvisning till SGFs tillfälliga kompletterande tävlingsvillkor 2020, som gäller från 3/4. Observera att nedanstående än så länge gäller tävlingsspel, vi uppmuntrar till sällskapsspel och träning!

Allt tävlingsspel ställs in fram till 30 juni

Tävlingar som inte kommer att genomföras under denna period är:

 • Seniorgolfen / Vibokannan
 • Damernas Tisdagsgolf
 • OK Q8 Bollen (Onsdagsgolfen)
 • Blekingeserien / Blekinge Seniortour
 • Golfhäftet Trophy
 • CGK Open +18 Tour
 • Midsommardansen