High Performance Coaching 2024

För dig som vill ta din golf till nästa nivå

Vad är High Performance Coaching?

High Performance Coaching är för dig som vill ta nästa steg i ditt golfspel och verkligen vill optimera din träning för att nå dina mål. Vi ser till helheten och väger in alla komponenter som innefattas i att ta sitt golfspel till nästa nivå.

Formatet görs nu om och blir en extremt begränsad premiumprodukt med två kategorier;

  • HPC ELITE – för dig som gör en satsning mot nationell eller internationell elit.
  • HPC BASIC – för dig som klubbgolfare, som vill träna på samma seriösa sätt som elitspelaren

I respektive kategori finns maximalt fyra platser och som deltagare kommer du att få individuell coaching och uppföljning på din egen resa, dels via fysiska träffar men också via regelbunden kommunikation digitalt.

High Performance Coaching är öppet för alla, oavsett klubbtillhörighet och träningsperioden löper över minst sex månader.

Filosofin bakom Upplägget

Filosofin bakom High Performance Coaching grundar sig i  Swedish Golf Teams och SGFs Spelarutvecklingshjul som fått ytterligare omfattning i vårt sätt att se på holistisk utveckling. Vi ser därigenom till att vi inte enbart fastnar i tekniken, utan även belyser och periodiserar träningen i de andra delarna av spelet; Fysiskt, Strategiskt, Socialt, Mentalt, Utrustning, Kost och Återhämtning

Därav måste du formulera en ansökan som beskriver varför du tror att High Performance Coaching är rätt för just dig. Ansökan görs i via mail till Henrik.

Vi utgår naturligtvis från ditt nuläge, men grundar hela tiden resonemang, planering och utvärdering i vår utvecklingstrappa som, tillsammans med vårt hjul, är beprövade centrala delar i golfutveckling. Vi lägger en bra fysisk grund att stå på, vi utvecklar den motoriska färdigheten i basrörelse och teknik, vi överför detta till klubba och boll, vi tar det till spellika/slumpmässiga situationer och vi adderar till slut extern press i form av tävlingsmoment.

Utvärdering och tester sker hela tiden upp och ner i trappan för att på så sätt finjustera just din individuella utvecklingsplan.

HPC ELITE & BASIC:

  • Ett tvåtimmars coachat pass per månad
  • Kontinuerlig uppföljning och feedback i CoachNow varje vecka
  • Spelobservation på banan under träningsperioden
  • Fysisk screening med tillhörande fysupplägg via någon av våra plattformar
  • Möjlighet till Statistikverktyg
  • För HPC Elite erbjuds även möjlighet till Tävlingscoaching enligt separat överenskommelse.

Kostnad: 12.000:-
Alternativt 2000:- /månad

Som deltagare i HPC Elite eller Basic binder du upp dig för minst sex månaders träning

Avgiften betalas i shopen, antingen som en engångskostnad eller månadsvis.

Ansök till HPC 2023 via mail

Henrik Swärdh

PGA Head Professional
hs@carlskronagk.com
0708-627399